Mofomamy Krismasy/ Mofomamy volana
Atao ahoana no fanaovana ity Mofomamy Eoropeanina izay manana ny tsiro maha izy azy amin'ny fomban-dRazann'ireo Allemaina/
Aotrisy/ hatramin'izay ka hatramin'izao ity. Ny rehetra no mankafy ny tsirony izay tena miavaka tokoa.
Ingredients
- 2 kaopy koba tsara toto
- 1 sotro koba tsara toto
- 1/2 kaopy siramamy
- 3/4 kaopy dibera (7oz/14sotro/200g)
- 1/8 kaopy dibera
- 1 kaopy amygdala voatoto, hazelnut voatoto, voanio voatoto na fangaro (125 g)
- 2 sotro siramamin-davanio
- 1 vanilla pods voan-davanio
- 1 tamenak'atody
- 1 tsongo sira zout
- 2 kaopy 240 g vovon-tsiramamy
- 4 tl siramamin-davanio
Instructions
- Meng boter, suiker, vanillesuiker, snuifje zout, zaadjes van 1 vanilleboon en eierdooier tot een goed mengsel.
- Voeg gemalen amandelen en bloem toe en meng alleen tot het net gecombineerd is.
- Draai het deeg uit op een werkvlak en kneed het deeg zachtjes tot een gladde massa.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie.
- Koel het deeg gedurende minstens 1 uur, bij voorkeur overnacht tot het stevig en goed gekoeld is.
- Verwijder een deel van het gekoelde deeg. Bewaar het resterende deeg gekoeld terwijl u verder gaat.
- Kneed het deeg tot het glad is.
- Rol het deeg tot een klein blokje zo dik als een duim.
- Verdeel de kleine stam in plakken van 2 cm.
- Vorm elke plak tot een stevige, kleine bal.
- Vorm elke bal met de palm van je hand in plakjes van 5-6 cm. De kleine boomstammen moeten in het midden iets dikker zijn, met taps toelopende uiteinden.
- Buig het boomstammetje zachtjes in een halvemaanvormige vorm.
- Breng de sikkelkoekjes over op een met perkamentpapier bekleed bakpapier, ongeveer 3 cm uit elkaar.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven op 180°C (350°F) op het middelste rekje gedurende ongeveer 10 – 15 min. Bak ze tot de randen licht goudkleurig beginnen te worden.
- Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
- Meng de poedersuiker met de vanillesuiker.
- Bestrooi de sikkels met het suikermengsel.
Video
Notes
Hoeveelheden in kopjes (240 ml) en grammen! Duitstalige video met ondertiteling.
Prachtige vanille peulen, goede kwaliteit.
En leuk dat je het ( familie) verhaal achter de vanillestokjes weet.
Hartelijke dank Titia, veel plezier met vanille